Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΘΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ»

ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Για την Καστοριά ετοιμάζεται πενηνταμελής αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης το τριήμερο 6-8 Ιανουαρίου 2018, όπου θα μετέχει στις εκεί γιορτές «Ραγκουτσάρια», παρουσιάζοντας το τοπικό έθιμο – δρώμενο, αλλά πανελλήνια γνωστό σαν φράση «Του κουτρούλη ο γάμος».

Τα «Ραγκουτσάρια», όπως ονομάζονται τα καστοριανά καρναβάλια γιορτάζονται κάθε χρόνο, από τις 6 μέχρι τις 8 Ιανουαρίου και αποτελούν αναβίωση των αρχαίων διονυσιακών τελετών, που γίνονταν από αρχαιοτάτων χρόνων προς τιμήν της φύσης, που θα αναγεννηθεί την Άνοιξη.

Στην Καστοριά ο Σύλλογος της Μεθώνης συνεργάζεται με τον εκεί Πολιτιστικό Σύλλογο Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος», όπου από κοινού θα συμμετέχουν με το συγκεκριμένο θέμα στη μεγάλη παρέλαση της Δευτέρας 8/1, αλλά θα είναι μαζί και στα μπουλούκια, που βγαίνουν στους δρόμους και διασκεδάζουν τα δύο προηγούμενα βράδια με τη συνοδεία ορχήστρας χάλκινων.

Βέβαια, οι δύο Σύλλογοι θα γλεντήσουν μαζί το βράδυ της Κυριακής με την παρουσίαση του «Γάμου του Κουτρούλη». Παρών στις εκδηλώσεις θα είναι και ο Δήμαρχός Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, προσκεκλημένος από το Δήμο Καστοριάς.

Και όπως αναφέρουν οι Καστοριανοί, μετά από πολύ δουλειά ολόκληρο το χρόνο, την τριήμερη αυτή γιορτή, δεν κοιμάσαι, είσαι μεταμφιεσμένος, χορεύεις πολύ και πίνεις ένα ποτηράκι παραπάνω.

Please follow and like us:

Διαβάστε επίσης:

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ www.navarinonews.gr !!!
« Αποστολή Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου Νέστορος »
“Έφυγε” από τη ζωή ο Στάθης Ψάλτης στα 66 του χρόνια
Τα οφέλη από τη φοίτηση νηπίων και προνηπίων στο Νηπιαγωγείο
Τι έλεγε για το θέμα των Σκοπίων ο Σαμαράς;
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΛΟΥ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ
"Έφυγε" ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής
Η 4η Παγκόσμια Συνάντηση του Απόδημου Eλληνισμού στη Μεθώνη του Δήμου Πύλου-Νέστορος
Καινούρια περιπολικά και τεχνολογικός εξοπλισμός το δώρο στην ΕΛ.ΑΣ. από την Οικογένεια Λεμπιδάκη

Αφήστε μια απάντηση