ΠΡΩΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΘΩΝΗΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

3/5/17

«Γιορτάζουμε την επέτειο της Ναυμαχίας της Μεθώνης, όπου ο ελληνικός στόλος με τον Μιαούλη έκανε την υπέρβαση και, παρά τα περιορισμένα μέτρα που διέθετε, πυρπόλησε τον αιγυπτιακό στόλο στις 30 Απριλίου του 1825, αποδεικνύοντας έτσι την ικανότητα και την τόλμη του ελληνικού λαού. Εύχομαι τέτοιες μέρες ορόσημο για την πατρίδα μας να τις έχουμε παράδειγμα όταν κλονίζεται η πίστη μας στις ικανότητές μας. Ξέρουμε πλέον ότι όταν βάζουμε το ‘εμείς’ πάνω από το ‘εγώ’ βγαίνουμε νικητές.» δήλωσε την περασμένη Κυριακή το απόγευμα ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης με αφορμή την επέτειο της ιστορικής Ναυμαχίας της Μεθώνης, η οποία εορτάστηκε για πρώτη φορά, ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο εορτασμός της επετείου πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Μεθώνης, του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Η εκδήλωση ξεκίνησε στην πλατεία Γρηγορίου Επισκόπου, όπου τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο και κατατέθηκαν στεφάνια προς τιμήν των Ηρώων Πεσόντων. Ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Πύλου-Νέστορος.


Με τη συνοδεία των κρουστών της Φιλαρμονικής ακολούθησε πομπή μέχρι το Πνευματικό Κέντρο, όπου η τελετή συνεχίστηκε με τον πανηγυρικό της ημέρας από τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης Διονύσιο Ψαλίδα. Έπειτα οι μικροί μαθητές της περιοχής και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν τραγούδια της εποχής, συγκινώντας το κοινό που τους καταχειροκρότησε. Εν συνεχεία ο κόσμος περιηγήθηκε στην έκθεση ιστορικών κειμηλίων της Μεσσηνίας της οποίας υπεύθυνος είναι ο Χρήστος Κατσαμπάνης ο οποίος άνοιξε και την έκθεση με μια ιστορική αναδρομή. Η εκδήλωση έκλεισε με την αναπαράσταση της πυρπόλησης του αιγυπτιακού στόλου στην παραλία. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Τοπική Κοινότητα της Μεθώνης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεθώνης για τη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης, οι Αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλειφέρη και Περικλής Μαντάς, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Ρούσσος, Λεωνίδας Γαϊτάνης και Γιάννης Σαρδέλης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μεθώνης Κωνσταντίνα Καζά και τα μέλη του, ο τέως Δήμαρχος Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής, ο Διοικητής του Α.Τ Πύλου Δημήτρης Ροΐδης, ο Υπολιμενάρχης Πύλου Λεωνίδας Κουκούτσης, οι πολιτευτές του Νομού Μίλτος Χρυσομάλλης και Λεωνίδας Φιλιππόπουλος και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.


Η έκθεση των ιστορικών κειμηλίων της Μεσσηνίας θα φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο Μεθώνης έως και την Κυριακή 7 Μαΐου 2017. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Please follow and like us:

Διαβάστε επίσης:

Σαϊτοπόλεμος στη Μεσσήνη και στην Εύα
ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑΛΟΒΑΣ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕ...
Ενημερώθηκαν οι Γονείς για τα οφέλη από τη φοίτηση νηπίων και προνηπίων στο Νηπιαγωγείο
Κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων στην Καλαμάτα: Σύλληψη τριών δραστών.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: Πολιτιστικές εκδηλώσεις εβδομάδας 7 – 13 Αυγούστου
ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος αποφάσισε ειδικά τιμολόγια ΔΕΥΑΠΝ για τις ευπαθείς ομάδες.
ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΕ ΠΥΛΟ ΚΑΙ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση