ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

28/6/17

Μια σημαντική ημέρα 21/6/17 για το Δήμο Πύλου-Νέστορος, καθώς το πρωί υπογράφηκε η σύμβαση ανάθεσης υπηρεσιών για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου.

Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την έναρξη του έργου που θα λύσει το πρόβλημα της επεξεργασίας και διάθεσης των απορριμμάτων. Στις εγκαταστάσεις του έργου στον Άγιο Νικόλαο, θα γίνεται η επεξεργασία και η διαλογή κατ’ αρχήν σε ανακυκλώσιμα υλικά που θα διατίθενται σε εμπόρους ανακυκλώσιμων υλικών.

Το οργανικό τμήμα των απορριμμάτων θα οδηγείται σε ειδικές εγκαταστάσεις κομποστοποίησης από όπου θα μπορεί να αξιοποιηθεί ως οργανικό λίπασμα. Το αισθητά μειωμένο πλέον υπόλειμμα θα μπορεί να αποθηκεύεται προσωρινά εν όψη της δημιουργίας περιφερειακών εγκαταστάσεων διάθεσης.


Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αποτέλεσε το τέλος μιας επίπονης και πολύχρονης προσπάθειας, η οποία ξεκίνησε με το σχεδιασμό του έργου και την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού και ακολούθησε προσεκτικά όλα τα απαραίτητα στάδια, έως ότου προέκυψε ο τελικός ανάδοχος του έργου. Στη συνέχεια και προ της υπογραφής, εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σχετική σύμβαση ύψους 1.800.000€. , η οποία υπογράφηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. Διονύση Γεωργόπουλο και το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη.

Σε συνδυασμό με το υποβληθέν στο Υπουργείο Ανάπτυξης, σχέδιο ολοκληρωμένης ανακύκλωσης με έμφαση στη διαλογή στην πηγή και τα πράσινα σημεία, που θα ακολουθήσει, ο Δήμος Πύλου Νέστορος καθίσταται πρωτοπόρος στη διαχείριση, δίνοντας το παράδειγμα στην εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον και την κοινωνία μεθόδων διαχείρισης.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος νιώθοντας ικανοποιημένος από τις εξελίξεις δήλωσε: «Μια πραγματικά δύσκολη διαδικασία ολοκληρώθηκε ,που αφορούσε την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου μας. Μια υπόσχεση που είχαμε δώσει στους δημότες μας την τηρήσαμε και ξεκινάμε την υλοποίηση της. Ένα μείζον θέμα υψίστης σημασίας βρήκε τη λύση του και ευχαριστώ τους συνεργάτες μου που εργάστηκαν συντονισμένα για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα».

Please follow and like us:

Διαβάστε επίσης:

ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΗΣΤΡΙΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ.Γ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΘΩΝΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 13/5/17 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων
Σειρά συναντήσεων στην Αθήνα ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γιώργος Τσώνης
ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΧΩΡΑ-ΚΟΡΥΦΑΣΙΟ
Ενημερωτική εκδήλωση για την νόσο ALZHEIMERκαι την ΑΝΟΙΑ στον Δήμο Μεσσήνης
ΜΕΘΩΝΗ: ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΕΘΩΝΗΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ
ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Αφήστε μια απάντηση